Osteopati

Osteopati i Göteborg & Stenungsund.

I en osteopatisk behandling strävar osteopaten alltid efter att titta mer på kroppen som en helhet där en specifik del av helheten har blivit symptomgivande.

Osteopati är en typ av manuell behandlingsform där terapeuten använder händerna för att behandla smärta, stelhet och en mängd andra typer av symptom och besvär i kroppen.

Välj behandling

Osteopati är en typ av manuell behandlingsform där terapeuten använder händerna för att behandla smärta, stelhet och en mängd andra typer av symptom och besvär i kroppen. För att hitta och boka ledig tid i Göteborg följer du lättast knapparna nedan.
Om du vill boka tid hos Oscar i Stenungsund så kontakta oss på mail oscar@osteopatho.se eller på telefon 070 61 69 404.

Nybesök - 60 min

800 kr

Återbesök - 45 min

800 kr

Redo för en förändring?

Är du intresserad av prisuppgifter eller har andra frågor och funderingar, kontakta oss gärna för mer information!

Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna vi får från våra klienter.

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om våra behandlingar och annan relevant information. Hittar du inte det du söker, så är du mer än välkommen att höra av dig till oss.

RÖR EJ!
Vad gör en osteopat?

Som osteopat behandlar man en stor mängd olika skador och smärtor manuellt, dvs. enbart med hjälp av sina händer, och behandlingsmöjligheterna är väldigt många. Det kan vara allt från ryggskott och nackspärr, till huvudvärk eller muskeltrötthet. Osteopati, naprapati och kiropraktik (och i viss mån även fysioterapeuter) är alla olika typer av manuella terapiformer.

Vilken behandling behöver jag?

Om det rör sig om någon typ av smärta, återkommande värk, svaghet, skador eller åkommor som påverkar dig i vardagen så är det bästa att boka Osteopatisk behandling. Om det endast är stelhet eller spänd muskulatur så brukar en vanlig massage oftast vara det mest givande.

Vilken typ av massage ska jag boka?

Vi erbjuder tre olika sorters massage; klassisk svensk (vanlig massage), djupgående och idrottsmassage. Om man är i behov av ”uppmjukning” så är det vanlig eller djupgående som är bäst. Idrottsmassage används i regel mest när man vill jobba bort trötthet eller fokusera extra på ökad blodcirkulation i ett område. Oavsett vilken variant du bokar så är vi alltid noga med att på plats fråga dig vad för typ av besvär du har och därmed även vilken typ av massage som hjälper dig bäst. Det gör alltså inget om du bokar ”fel” variant!

Jag har gjort en beställning via min friskvårdsleverantör, vad ska jag göra nu?

Friskvårdsleverantören (Benify, Actiway, ePassi, Wellnet) står endast för själva betalningen av ditt besök, du behöver fortfarande boka en tid hos oss. Din behandling bokar du via Bokadirekt, och du väljer då ”Betala på plats”. Eftersom betalningen redan är gjord via friskvårdsleverantören så behöver du inte göra något annat än att njuta av din behandling!

Hur många återbesök krävs det?

Antalet besök varierar väldigt mycket beroende på vad för typ av problem du har, men det varierar även mycket mellan individer. Vår målsättning är alltid att du ska få bästa möjliga behandling utan att känna dig tvingad att ständigt boka nya återbesök, och därför gör vi alltid en bedömning av dina behov i samband med varje besök, där vi tar hänsyn till din smärtprogression och upplevda förbättring.

Vad behöver jag tänka på inför ett besök?

Använd gärna underkläder som inte skymmer stora delar av ryggtavlan, då vi ofta börjar med att titta på ryggen under ett osteopatibesök. I övrigt behöver du inte tänka på något speciellt, kom som du är!

Vad är osteopati?

Vad är osteopati och hur kan det hjälpa dig?

Osteopati är en typ av manuell behandlingsform där terapeuten använder händerna för att behandla smärta, stelhet och en mängd andra typer av symptom och besvär i kroppen. Det kan röra sig om allt från lätt stelhet på grund av ett stillasittande arbete, till mer akuta åkommor och skador såsom ryggskott, nackspärr eller muskelsträckningar, men även långvarig problematik som man kan ha dragits med i flera år. Det går även att behandla med fokus på symptomlindring hos patienter med kroniska sjukdomar, som t.ex. smärtgivande artros, eller behandla förebyggande för att minska skaderisk hos högpresterande idrottare som vill hålla kroppen i toppskick under tävlingar och träningar.

Osteopatiska behandlingar kan variera mycket beroende på bland annat individens symptom, dagliga rörelsemönster och skadehistorik, men behandlingarna kan även skilja sig åt mellan olika terapeuter beroende på vad osteopaten specialiserat sig på. Val av behandlingsteknik anpassas alltid efter varje patients behov, förutsättningar och symptommönster. Något som är gemensamt för de flesta osteopater är att behandlingen ofta uppfattas som behaglig och lugn, även om det förekommer snabbare och mer bestämda tekniker emellanåt.

Hur går ett besök och en behandling till?

Samtliga besök inleds med en fallbeskrivning, s.k. anamnes, där patienten beskriver sina besvär och hur dessa uppkom samt annan relevant information gällande sina symptom. Vid första besöket kommer det finnas ytterligare tid för att grundligt kunna gå igenom patientens hälsohistorik, för att osteopaten skall få en så komplett bild som möjligt av patientens tidigare och nuvarande besvär. Efter detta följer en noggrann undersökning, som lägger grunden för vilken typ av behandlingsteknik som kommer användas och vilka strukturer som kommer vara i fokus för behandlingen.

I en osteopatisk behandling strävar osteopaten alltid efter att titta mer på kroppen som en helhet där en specifik del av helheten har blivit symptomgivande.

Alla delar av kroppen hänger ihop och är beroende av varandra, vissa mer än övriga, och det är viktigt att inte enbart behandla den del som är smärtgivande utan att även undersöka närliggande strukturer och helhetsmönster för att kunna förhindra att området blir symptomatiskt igen efter en avslutad behandling. Till sin hjälp har osteopaten ett brett urval av behandlingstekniker, där man kan jobba med allt från blodflöde och cirkulation, muskulatur och nerver, till ledmobilitet och rörlighet. Ofta får patienten även med sig någon typ av övning att göra själv, som är speciellt anpassad för att förbättra patientens symptombild och bidra till kroppens förmåga att reparera sig själv.

Vilken utbildning krävs för att bli osteopat?

För att utbilda sig till osteopat fullföljer man en 4 år lång högskoleutbildning med stort fokus på biomekanik, anatomi, fysiologi och behandlingstekniker, samt med anknytning till aktuell och relevant forskning inom anatomi och manuell medicin. Tack vare skolans samarbete med internationellt godkända universitet i syfte att kvalitetssäkra kurser och innehåll, leder utbildningen även till en internationellt giltig universitetsexamen. Detta innebär att du som patient kan känna dig trygg med att osteopaten har god kunskap om hur denne skall gå tillväga för att hjälpa dig på bästa möjliga sätt – anpassat individuellt för dig och dina behov.

Osteopatins historia

Under 1800-talets andra hälft grundade den amerikanske fältläkaren och kirurgen Andrew Taylor Still det som idag kallas för osteopati. Syftet var att skapa en behandlingsmetod som tar i beaktande kroppen i sin helhet, kombinerat med dess förmåga att reparera och läka sig själv under optimala förutsättningar, och Still ansåg att det var med hjälp av osteopatisk behandling som terapeuten skulle hjälpa kroppen till detta optimala tillstånd så att självläkning blev möjlig.

Oscar Persmo. ägare av Osteopatho ad Sanantis

Övriga tjänster

Hur kan vi hjälpa dig?

Massage

Högkvalitativ svensk massage.

Utförda av kompetenta terapeuter och massörer, anpassad efter just dina önskemål och behov.

Göteborg

Företag

Företagsmassage och osteopati i Göteborg & Stenungsund

Letar ert företag efter kompetenta massörer eller terapeuter för att kunna erbjuda personalen någon form av företagsfriskvård eller regelbundna behandlingar?

Stenungsund & Göteborg

Omdömen

Vad säger våra kunder?

Oscar is a great professional and very kind person. Got help with my problem and some tips for future. Definitely recommend and will come back myself.

Alena L.

⭐⭐⭐⭐⭐

Bra kommunikation, skräddarsydd behandling utefter mig som kunds önskemål och behov.

Richard S.

⭐⭐⭐⭐⭐

Riktigt proffsig med god förståelse för kroppen, jättenöjd efter bara första besöket, kommer att återkomma.

Joakim L.

⭐⭐⭐⭐⭐

Senaste nytt

Vad händer på företaget?

Friskvårdsbidrag

Friskvårdsbidrag

Nu är det bara en knapp vecka kvar innan kvitton och betalningar för 2023 års friskvårdsbidrag ska skickas in! Om du har pengar kvar på ditt friskvårdsbidrag som inte skall frysa inne så kan vi lösa det, även sista minuten! Skicka ett mail till mig, så hittar vi en...

God jul!

God jul!

2023 närmar sig sitt slut, och vi börjar redan nu ladda inför 2024! Hoppas att nya, gamla och framtida kunder får en riktigt god jul! //Oscar

Glad midsommar!

Glad midsommar!

Mitt i sommarvärmen vill vi passa på att önska alla en härlig midsommarvecka, en fantastisk midsommarafton, och en riktigt härlig sommar! För den som skadat sig eller fått ont under någon av sina paddlingsturer, uteträningar eller andra härliga sommaraktiviteter så...