När man diskuterar vad som är hälsosamt för kroppen och inte kommer förr eller senare träning alltid på tal, och det med rätta.
Det finns få saker som är så nyttiga för kroppen som träning och fysisk aktiviet. Ökad livskvalité, minskad stress, förbättrad hälsa, starkare immunförsvar, minskad risk för allvarliga sjukdomar och mycket mer, listan över positiva egenskaper med träning kan göras lång. Men all fysisk aktivitet behöver inte vara ett slitsamt och stenhård 2-timmarspass på gymmet.
Jag har under veckan varit på Österlen för att vandra längs med de fina leder som går i området. En behaglig träningsform som är skonsam för kroppen. All träning är bra träning, och det handlar om att inte bli helt stillasittande vid t.ex. skador eller smärta.

Kom ihåg att låta kroppen röra på sig även om det ”bara” är en lite längre promenad. Det går att göra även om annan träning inte fungerar och är bra för din hälsa. Om du behöver hjälp med behandling av smärta i kroppen är du välkommen att boka tid hos oss här.
Ta hand om dig och din hälsa!